Kasvu start-upista organisaatioksi

Vierailin kasvu open -tilaisuudessa Helsingissä. www.kasvuopen.fi Tilaisuudessa oli paljon mielenkiintoisia puheenvuoroja, joista yritystään kasvattava saattoi ammentaa ideoita. Tartun tässä ADA Drive Oy:n tarinaan kasvusta 7 hengen yrityksestä 20 hengen yritykseksi. Kasvu Open tarina ja www.adatili.fi

Henkilöstömäärän kasvu puolesta tusinasta kolminkertaiseksi on kriittinen, sillä enää yritys ei ole pienen porukan tiimi. Toimitusjohtaja Anni-Mari Perkkiö kertoi, kuinka hänen tärkein fokuksensa tällä hetkellä on rakentaa oikea organisaatio.

Onko start-upin perustaja oikea henkilö luomaan pienestä yrityksestä organisaatio? En ota tässä tarkemmin kantaa ADAn tilanteeseen, jolla homma tuntuu olevan hallussa, vaan pohdin asiaa laajemmin. Onko intohimoinen uuden aloittaja ja innovaattori oikea henkilö rakentamaan myös organisaatio sellaiseksi, että sillä on edellytys kasvaa menestystarinaksi?

Tilaisuuden osallistujat tuntuivat olevan kovin yksimielisiä, että starttaaja, kasvattaja ja ylläpitäjä harvoin osuvat harvoin yhteen pakettiin. Mikäli omassa porukassa ei ole valmiina erilaisia vastuunkantajia, kannattaa niitä hakea muualta: advisor, osallistuva sijoittaja, uusi osakas tai palkattu henkilö.

Jos sinulla on halu auttaa kasvuyrityksiä erityisesti HR:n näkökulmasta, niin jaa täällä kokemuksiasi ja vinkkejäsi. Kaikki ovat tervetulleet mukaan.

Jaa
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn